ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΑΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ME ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ



Ο συνδυασμός του Γιώργου Ψαθά με πολιτική ευθύτητα και ειλικρίνεια, με συνέπεια και ευσυνειδησία, με σύνεση, μαχητικότητα και απόλυτη ανεξαρτησία από οικονομικά ή άλλα συμφέροντα, συγκεντρώνει υγιείς δυνάμεις του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, όπου συμμετέχει ένα επιτελείο από συμπολίτες που διακρίνονται για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τη δημιουργικότητα, την κοινωνική δράση και την βαθιά αγάπη προς τον τόπο μας,      

Είναι μια τολμηρή και ταυτόχρονα ρεαλιστική κίνηση για την ανατροπή του στείρου τοπικού κατεστημένου και την εποικοδόμηση μιας πραγματικότητας αντάξιας των προσδοκιών όλων όσων οραματίζονται την προκοπή του τόπου και της κοινωνίας μας με γνώμονα το κοινό καλό, χωρίς αδικίες, διακρίσεις και μισαλλοδοξίες.

Ο Γιώργος Ψαθάς, ο εκ των πρώτων συμβούλων της σημερινής αντιπολίτευσης του Δήμου Μεσσαπίων, ο οποίος και τέθηκε επικεφαλής του συνδυασμού κατόπιν ομόφωνης απόφασης, είναι ένα πρόσωπο καταξιωμένο μέσα από την έως τώρα δράση του και για τούτο ευρέως αποδεκτό, με υποδειγματικό ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, έχοντας να επιδείξει σημαντική προσφορά στα κοινά γενικότερα, όπως και στον αθλητικό τομέα ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας.

Ο συνδυασμός τούτος, με όπλα την ιδεολογική διαφάνεια και τον πλουραλισμό, σε συνάρτηση με την ωριμότητα και ουσιαστικότητα των θέσεών του, θα παλέψει για να υλοποιήσει το ύψιστο πιστεύω του, που είναι η ανιδιοτελής και λυσιτελής προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, και για τούτο ούτε τις πλάτες κανενός έχει ανάγκη, ούτε τυμπανοκρουσίες, κορώνες και πυροτεχνήματα χρειάζεται προς δημιουργία εντυπώσεων.

Καταδικάζοντας τον εγωκεντρισμό, την εμπάθεια, τη μνησικακία και τη διπροσωπία, όπως επίσης τις παραπλανητικές τακτικές και τις κούφιες υποσχέσεις, απ' όπου κι αν προέρχονται, η συγκεκριμένη κίνηση προτάσσει το ανθρώπινο πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με επίκεντρο τον πολίτη στο πλαίσιο της θεμελιώδους αναβάθμισης της ποιότητας ζωής σε όλη την έκταση του νέου δήμου.

Με λογισμό, με όραμα και με βάση πάντα την ισόρροπη ανάπτυξη και πρόοδο ολόκληρου του δήμου, τίθενται προς υλοποίηση συγκεκριμένες και ουσιώδεις προτεραιότητες, όπως:
§ Η πολύπλευρη ανάδειξη της ιδιαιτερότητας κάθε περιοχής και διαμερίσματος του δήμου.
§ Ο άρτιος επανασχεδιασμός των θεσμικών διατάξεων για τις χρήσεις γης (πολεοδόμηση, ρυμοτόμηση, εγκαταστάσεις, ανάπτυξη).
§ Η μεθοδική αξιοποίηση των ορεινών όγκων προς την κατεύθυνση του εναλλακτικού τουρισμού.
§ Η σταθερή στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας σε καινοτόμες επενδύσεις και η ένταξή της σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
§ Η δημιουργία θέσεων εργασίας για τις νέες και τους νέους, με ίσες ευκαιρίες προς όλους.
§ Η έμπρακτη αρωγή και συμπαράσταση σε όλες τις μικρομεσαίες παραγωγικές τάξεις.
§ Η ηθική και υλική ενίσχυση των κινημάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση του πολιτισμού και την καλλιέργεια του αθλητισμού.
§ Η ολοκληρωμένη προστασία και θεσμική θωράκιση των παραδοσιακών οικισμών.
§ Η ποικιλόμορφη αξιοποίηση των φυσικών πόρων, με πνεύμα σεβασμού προς το περιβάλλον.
§ Η ανάληψη πρωτοβουλιών για τη συμμετοχή της νεολαίας στον εθελοντισμό, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την πνευματική και αισθητική ανάπτυξη και δημιουργία.
§ Η προβολή της οικιστικής παράδοσης των τοπικών διαμερισμάτων μέσω της ένταξής τους σε προγράμματα ανάπλασης.
§ Η άμεση εξασφάλιση καθαρού και ασφαλούς νερού για όλη την περιοχή που μαστίζεται από την τοξική ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.
§ Η άμεση λήψη καίριων μέτρων υπέρ της δημόσιας υγείας ανά τοπικό διαμέρισμα και η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού για όλο το δήμο.
§ Η πλήρης ενσωμάτωση των μειονοτήτων της περιοχής στο κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους πολιτειακούς θεσμούς και όρους.
§ Η καθιέρωση ανοιχτού δικτύου επικοινωνίας και διαλόγου μεταξύ των δημοτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Υπάρχουν στην προκειμένη περίπτωση όλες οι προϋποθέσεις για ένα νέο δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, όπου η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη θα συμπορεύεται αρμονικά με την πολιτισμική πρόοδο και την περιβαλλοντική ευαισθησία. Οι συνεκτικοί κρίκοι που ενώνουν τους πρωτεργάτες και τα στελέχη του συνδυασμού, είναι αυτοί που συνενώνουν κατά βάθος και όλο το λαό των Μεσσαπίων και Διρφύων, για να διεκδικήσει την αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και την αξιοπρέπεια που δικαιούται, γνωρίζοντας, κατά τα άλλα, πολύ καλά τι σημαίνει "κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι" και αποφασίζοντας οριστικά πλέον ότι… δεν θα ξαναφάει μία από τα ίδια!